Nouvelles

Frégate Bird - AMC-27 - Histoire

Frégate Bird - AMC-27 - Histoire


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Oiseau de frégate

Un oiseau de mer aux longues ailes et palmipèdes, a noté son vol gracieux et à longue distance.

Le premier Frigate Bird (AMC-27) a servi dans un statut de sous-officier dans le 13e district naval entre le 30 janvier 1941 et le 27 avril 1943.

II
(AMS-191 : dp. 290 ; 1. 144' ; n. 28' ; dr. 9' ; s. 13 k.
cpl. 39 ; une. 2 20 mm.; cl. Oiseau bleu )

Le deuxième Frigate Bird (AMS-191) a été lancé le 24 octobre 1953 par Quincy Adams Yacht Yard, Inc. Quincy, Mass.; parrainé par Mme Matthew Cushing et commandé le 13 janvier 1955, sous le commandement du lieutenant (junior grade) G. B. Shick, Jr.. Il est reclassé MSC-191 le 7 février 1955.

Rejoindre la force des mines, la flotte de l'Atlantique, à Charleston, Caroline du Sud, 21 février 1955 Frigate Bird a commencé un programme d'entraînement et d'opérations expérimentales sur la côte est et les Caraïbes qui s'est poursuivi jusqu'en 1960. Parmi ses activités figuraient des exercices amphibies sur les plages près de Camp Lejeune, Caroline du Nord, l'arpentage courants océaniques testant un nouveau type de bouée canette et participant à des exercices de flotte de différents types. À partir de juillet 1958, il a été homeported à Little Creek, en Virginie, et a servi à de fréquents intervalles avec la Force de développement opérationnel.


Frégate Bird - AMC-27 - Histoire

Publiée par la Smithsonian Institution entre les années 1920 et 1950, la série de monographies sur l'histoire de la vie de Bent fournit une description souvent colorée des oiseaux d'Amérique du Nord. Arthur Cleveland Bent était l'auteur principal de la série. La série Bent est une excellente ressource et comprend souvent des citations des premiers ornithologues américains, notamment Audubon, Townsend, Wilson, Sutton et bien d'autres.

Histoire de vie courbée de la frégate magnifique - le nom commun et la sous-espèce reflètent la nomenclature en usage au moment où la description a été écrite.

MAN-O'-WAR-BIRD
FREGATA MAGNIFICENS ROTHSCHILDI
Matthieu
Maintenant Frégate superbe

Ce boucanier bien connu est largement répandu dans les eaux plus chaudes et les côtes tropicales des deux hémisphères, où plusieurs espèces et sous-espèces ont été reconnues par des chercheurs récents, qui sont toutes étroitement apparentées. Ses noms populaires, man-o'-war-bird, frégate oiseau ou frégate pélican, reflètent son caractère bien connu de pirate et de flibuste tyrannique. Mais, avec tous ses défauts, c'est un personnage pittoresque et on ne peut s'empêcher d'admirer ses merveilleuses évolutions aériennes, pour lesquelles il est si hautement spécialisé, et qui en font un élément si remarquable et intéressant dans l'avifaune des mers tropicales.

La parade nuptiale : L'un des traits les plus curieux de cette espèce est le gonflement de la grande poche rouge du mâle, qui joue un rôle si remarquable dans sa parade nuptiale. Le Dr Walter K. Fisher (1906) en donne un très bon compte rendu :

Le man-o'-war-bird s'est avéré à peine moins amusant que l'albatrose. L'apparence curieuse et excessivement bizarre du mâle à cette saison de l'année attire l'attention. Ses singeries sont aussi extraordinaires que son apparence, et lorsqu'il est absorbé par la tâche de se rendre attrayant, son égocentrisme et sa vanité parentale sont très divertissants. Pendant la période de cour, la poche gulaire du mâle s'agrandit et, avant que les soins de couvaison n'aient commencé, il la gonfle à une grande taille et en même temps elle prend une couleur rouge vif. L'oiseau ressemble à un ballon, comme des enfants pendent à une ficelle, attaché à sa gorge.

La poche est apparemment un grand sac d'air, relié seulement indirectement aux poumons, qui ne peut pas être vidé facilement ni gonflé instantanément. Il varie dans l'intensité de son carmin ou de son cramoisi, et attrapant à sa surface l'éclat du ciel, montre parfois des teintes bleuâtres, ou, devenant quelque peu effondré, devient orange translucide sur les côtés. Il n'est pas rare de voir un oiseau mâle assis sur le nid avec le sac soufflé, masquant tout le devant de la créature, seuls le bec et les yeux apparaissant au-dessus. Pendant des heures, il s'assied sur un nid nouvellement construit sans quitter une seule fois, ou changer à peine cette position. Mais si la femelle apparaît quelque part au-dessus de sa tête, naviguant d'avant en arrière, il se réveille soudainement de la léthargie, et alors qu'elle passe, il se lève partiellement d'une position assise, lui jette la tête, déploie ses ailes et, dépassant la poche brillante, secoue son tête d'un côté à l'autre, poussant un caquet rauque. Parfois, lorsque le femnie se pose à proximité, il agite sa poche d'un côté à l'autre, la tête étant bien rejetée en arrière et les ailes partiellement déployées. En même temps, les longues plumes verdâtres, irisées et scapulaires sont gonflées et la créature présente une apparence des plus inhabituelles et absurdes. Dans cette posture, il rit encore et encore et frotte sa poche contre son compagnon, qui l'ignore généralement complètement et s'envole. Ces performances ont lieu avant que l'œuf ne soit pondu après que le mâle cesse de gonfler son sac.

Nidification : Prof. Homer IR. Dill (1912) a estimé que le nombre de man-o'-war-birds nichant sur l'île de Laysan était d'environ 12 500, et dit : En l'état, cependant, ils semblent couvrir plusieurs fois cette quantité d'espace. " Cela semble être une grande colonie, mais cela semble très petit à côté des immenses colonies d'autres oiseaux marins sur cette île merveilleuse.

De leurs habitudes de nidification sur cette île, le docteur Fisher (1906) dit :

A Laysan, les oiseaux vivent en colonies variant de quelques couples à plusieurs, et les nids sont toujours construits au sommet de buissons bas, parfois très rapprochés. L'espèce s'est rassemblée presque entièrement sur la moitié orientale de l'île et ses villages sont répartis sur le versant intérieur de l'ancien bassin de l'atoll. Les nids, qui sont parfois si vieux qu'ils sont devenus de simples masses de crasse, ne sont guère plus que des plates-formes de bâtons, pas entièrement dépourvues de feuilles, tissées de manière lâche avec des vignes de gloire du matin (Ipomaea insalari.s).

Les deux parents se relaient pour couvrir l'œuf, ce qui est une nécessité, car si le nid était laissé sans occupant, d'autres frégates s'approprieraient rapidement son matériau, surtout si le nid était neuf. Par conséquent, avant même que l'œuf ne soit pondu, l'un ou l'autre oiseau détient la propriété, pour ainsi dire, contre les voisins en maraude. Une fois que l'oisillon est sorti, cette vigilance est d'autant plus nécessaire, car s'il n'était pas protégé, un jeune oiseau servirait très probablement de nourriture à un réprouvé vigilant du voisinage. M. Snyder a vu un vieil oiseau frégate s'envoler et s'envoler avec un jeune de la même espèce, dont le parent avait été effrayé hors du nid. Selon Henry Palmer, qui a visité l'île quelques semaines plus tard en 1891, c'est un phénomène très courant, mais les jeunes étaient si rares que nous avons considéré la manifestation accidentelle mentionnée ci-dessus comme une preuve suffisante du trait sans cœur.

Sur la côte ouest du Mexique, M. H. H. Bailey (1906) les trouva en train de nicher sur l'île Isabella, dont il écrit :

Les nids sur l'île étaient placés au sommet des buissons ou sur les fourches des branches, les nids étant une plate-forme lâche de bâtons et de brindilles, avec généralement quelques pailles ou herbes sur la surface intérieure. Dans certains cas, les nids n'étaient pas à plus de dix-huit pouces à deux pieds au-dessus du sol, comme sur le côté ouest de l'île où les buissons sont bas et rabougris, tandis que sur les côtés sud et est, ils étaient parfois placés jusqu'à douze et quinze pieds au-dessus du sol, les buissons et les arbres broussailleux le permettent ici. Au moment de ma visite, la majorité de ces oiseaux avaient des œufs, l'un étant un ensemble complet. Quelques jeunes oiseaux ont cependant été trouvés sur le côté ouest de l'île, et il n'a pas fallu longtemps au soleil brûlant pour tuer les petits jeunes que les parents ont laissés sans abri même quelques instants. La majorité de ces oiseaux étaient très apprivoisés, permettant de s'approcher à quelques mètres d'eux.

Un grand nombre d'oiseaux morts, suspendus aux buissons par des ailes, des pieds ou des têtes, étaient dispersés sur l'île, dont j'ai découvert la cause en vidant un de son nid. Leurs pattes courtes et leurs ailes extrêmement longues font qu'il est difficile pour les oiseaux de sortir de leur nid, surtout lorsque le nid est placé au sommet des buissons et que leurs ailes entrent en contact avec d'autres branches dans leur effort pour s'élever. Un certain nombre de fois que je les ai observés dans leurs tentatives de se poser ou de s'éloigner de leur nid, je les ai vus s'emmêler dans le feuillage, d'où ils étaient incapables de se lever. L'odeur des oiseaux morts, avec celle que dégageaient les oiseaux eux-mêmes, était loin d'être agréable.

Aux îles Galapagos, les oiseaux man-o'-war nichent en colonies sur le sol ou sur les rochers, ainsi que sur des buissons bas. Mais sur les îles au large des côtes du Honduras britannique, le capitaine DP ]Ingraham écrit, dans ses notes envoyées au major Bendire, qu'il les a trouvés nichant dans les hauts palétuviers, à 60 ou 70 pieds du sol, plusieurs nids dans un arbre .

Se référant à certaines des colonies de reproduction aux Bahamas, le Dr Henry Bryant (1861) écrit :

J'ai trouvé quelques oiseaux de guerre se reproduisant aux Biminis. Leurs nids étaient placés dans les mangroves, au milieu de ceux du pélican brun et du cormoran de Floride. Comme ces oiseaux sont très perturbés par les habitants, leurs gîtes seront probablement abandonnés dans quelques années. Sur la partie centrale et la plus haute de Booby Key, une colonie d'environ 200 couples se reproduisait. Les nids étaient ici sur le rocher nu et étroitement groupés, le tout n'occupant pas un espace de plus de 40 pieds carrés. Il n'y avait pas de fous parmi eux, même si des milliers de personnes se reproduisaient sur la clé. Le dernier lieu de reproduction que j'ai visité est situé sur l'île Seal, l'une des clés de l'île Ragged, et s'étend sur 5 ou 6 acres. Les nids, serrés les uns contre les autres, étaient placés sur des cimes de figuiers de Barbarie, qui recouvraient le sol d'un fourré presque impénétrable. Le 8 avril, les jeunes ont éclos dans la moitié des nids, le plus gros d'environ un tiers ayant grandi, les autres nids contenaient des œufs plus ou moins éclos. Sur plusieurs centaines, je n'en ai acheté que 7 fraîchement pondus.

J'ai déjà visité les lieux de reproduction de nombreux oiseaux marins, et certains en valent la peine, mais aucun n'est aussi intéressant pour moi que celui-ci. C'était un spectacle des plus singulier. Des milliers et des milliers de ces grands oiseaux sauvages d'ordinaire couvraient toute la surface des figues de Barbarie alors qu'ils s'asseyaient sur leurs nids ou assombrissaient l'air alors qu'ils planaient au-dessus d'eux, si apprivoisés qu'ils pouvaient à peine bouger en étant touchés, les spécimens que je acquis ont tous été pris vivants de mes propres mains. Quand j'eus pénétré le plus loin possible parmi eux, je tirai de mon fusil toute la colonie s'éleva d'un coup, et le bruit que faisaient leurs longues et puissantes ailes qui se heurtaient l'une contre l'autre était presque assourdissant. En un instant, ils commencèrent à s'installer sur leurs nids et furent bientôt aussi calmes qu'avant.

De la contribution du Dr Frank M. Chapman (1908a) à l'histoire de la vie de cette espèce, aux Bahamas, je cite ce qui suit :

La croissance luxuriante de cactus parmi les raisins de mer dans laquelle l'homme-o

-les oiseaux de guerre nichés ajoutaient à la difficulté avec laquelle ces arbres arbustifs à branches épaisses étaient pénétrés, et nous n'avons pas tenté de recenser le nombre d'oiseaux de cette espèce qui se reproduisaient à Cay Verde. Nous avons cependant estimé qu'il y avait entre 200 et 300 couples.

Les oiseaux de guerre se sont réveillés à peu près en même temps que les fous et à 5h30 du matin. m. naviguaient au-dessus de leur colonie. Depuis ce moment jusqu'à ce qu'ils se retirent, bien avant les fous, et alors qu'il faisait encore jour, une volée d'oiseaux était constamment au-dessus des raisins de la mer. On peut dire que les oiseaux se sont perchés dans les airs au-dessus de leurs maisons. Un seul oiseau est présent sur les jeunes en même temps. Les deux sexes assumaient ce devoir, ainsi que la tâche d'incubation, mais il semblait n'y avoir aucune régularité quant au moment où le mâle ou la femelle devaient être de garde.

Les nids sont des plates-formes frêles, ajourées, légèrement creusées, composées de bâtons de smau et de brindilles placées au sommet des raisins de mer, à une hauteur de 6 ou 7 pieds, ou parmi les cactus à moins de 2 pieds du sol. Plusieurs nids sont souvent placés dans un buisson à portée les uns des autres. Ils deviennent emmêlés de crasse à mesure que les jeunes augmentent de taille. Un adulte a été vu portant du matériel de construction de nid dans son bec.

ufs : L'oiseau man-o'-war ne pond qu'un œuf, qui est approximativement de forme « ovale elliptique » et de couleur blanc mort pur. La coquille est très fine pour un œuf de sa taille, lisse et sans éclat. Les mesures de 50 œufs, dans plusieurs collections, font en moyenne 68,4 sur 46,5 millimètres, les œufs montrant les quatre extrêmes mesurent 74 sur 48,5, 72,5 sur 50, 64,5 sur 46 et 66,5 sur 43,5 millimètres.

Jeune : Le docteur Chapman (1908a) dit du développement des jeunes :

L'oiseau man-o'-war ne pond qu'un œuf, et dans un certain nombre de nids, des œufs frais ont été trouvés. Les jeunes naissent nus et sont couvés par les parents. Au fur et à mesure qu'ils grossissent et se couvrent de duvet blanc, leurs ailes semblent beaucoup trop grandes pour qu'ils puissent les tenir près du corps, et il est permis de se détendre sur le nid. Toute leur attitude suggère un abattement extrême, non seulement les ailes s'affaissent, mais la tête pend souvent au-dessus du bord du nid. Lorsqu'ils sont approchés, ils émettent un cri strident et déchirant et claquent leurs collines avec un bruit de cliquetis, la note et l'action suggérant fortement des habitudes similaires du jeune pélican brun.

Les plumes noires de la région interscapulaire apparaissent immédiatement après que le duvet de cette partie a poussé à travers la peau, et "avant qu'il n'y ait aucune preuve des rémiges et des rectrices, elles couvrent le dos comme un manteau * * * Non seulement les plumes des ailes sont tardives en apparaissant, mais les secondaires précèdent les primaires, les premières mesurant en moyenne 2 pouces de longueur, avec les couvertures plus grandes et médianes visibles, alors que ces dernières sont juste observables. » Cela semble remarquable et contraire à la règle chez les oiseaux à fort développement des ailes et de la queue.

Plumages : La séquence des mues et des plumages de cette espèce est déroutante et leur étude est compliquée par la saison de reproduction prolongée et variable, ce qui rend difficile l'estimation de l'âge même approximativement. En plumage juvénile ou de première année, la tête, le cou et les parties inférieures sont blancs, chez les deux sexes, avec des flancs sombres et, parfois des marbrures plus ou moins brunâtres sur la tête et le cou, les petites couvertures alaires sont brunâtres et les parties supérieures sont terne, brun foncé, sans éclat, la queue est relativement courte et les rectrices latérales ne sont pas beaucoup plus longues que les autres. J'ai vu des oiseaux dans ce plumage en janvier, mai, juillet et octobre, d'où j'en déduis qu'il est porté pendant un an, mais la date de la mue dans le prochain plumage est très variable, selon, je suppose, sur le date à laquelle le jeune oiseau a éclos. Une phase intéressante de ce plumage de première année du mâle que j'ai vu dans presque tous les spécimens du Pacifique que j'ai examinés et que j'ai jamais trouvé dans aucun spécimen de l'Atlantique, est la riche suffusion "cannelle" qui couvre partiellement ou en grande partie la poitrine, le cou, et la tête. M. Edward W. Gifford (1913) dit des oiseaux collectés pour l'Académie des Sciences de Californie, dans les îles Galapagos : "Les oiseaux en plumage juvénal, ont toute la tête et le cou un riche cannelle roux. série de l'académie." J'ai également vu des oiseaux à tête de cannelle de Basse Californie, de l'île Necker, de Madagascar, de l'île Laysan et des Philippines. Que ce caractère soit constant dans la grande série d'oiseaux que j'ai examinés dans les deux océans confirme la preuve qu'il s'agit d'espèces distinctes. Ce plumage est aussi probablement porté tout au long de la première année, comme je l'ai vu chez les oiseaux de janvier, mars, mai, septembre et octobre.

Après la première année, les sexes deviennent différents en plumage. Le mâle devient beaucoup plus foncé sur les parties supérieures, presque noires, mais n'a toujours pas les teintes brillantes de l'adulte, les rectrices latérales s'allongent et la tête, le cou et les parties inférieures deviennent tachetés de sombre et de blanc. La femelle devient plus sombre sur la tête et le cou, ainsi que sur le ventre, mais la poitrine et les flancs restent blancs. Au cours de la troisième année, probablement à la deuxième mue postnuptiale, lorsque les oiseaux ont un peu plus de deux ans, les plumages adultes du mâle et de la femelle sont supposés. Le plumage du mâle est alors entièrement noir, avec son bel éclat métallique et ses plumes lancéolées sur les parties supérieures et les rémiges ont atteint leur plein développement le sac gulaire rouge vif du mâle est une parure de la saison nuptiale uniquement. La femelle en plein plumage a la tête et le cou brun noirâtre clair et la poitrine et les flancs d'un blanc pur elle est moins brillante dessus que le mâle, il y a plus ou moins de brunâtre dans les couvertures alaires, et les plumes des parties supérieures sont moins lancéolé.

Nourriture : La nourriture de l'oiseau man-o'-war se compose en grande partie de poisson, mais elle comprend une grande partie des menus variés auxquels se livrent les diverses espèces de fous, pélicans, cormorans, goélands et sternes sur lesquels il fait son raids de pirates. Il n'est pas entièrement prédateur dans ses habitudes alimentaires et obtient une grande partie de sa nourriture par ses propres efforts de la surface de la mer à laquelle il est très habile. Le docteur Fisher (1904b) dit :

Les frégates tirent une partie de leur subsistance de la multitude de créatures qui vivent à la surface de l'océan : poissons volants, cténophores, méduses, vellela. janthina, anti en fait tout ce qui peut attirer leur fantaisie. J'ai même observé un oiseau portant sans but un éclat de bois, incertain de son utilité, mais ne voulant pas le lâcher. Comme ils ne se posent jamais sur l'eau, ils s'emparent de ces morceaux de nourriture en fondant en une large courbe. Ils sont capables de mesurer la distance avec une telle précision qu'aucune perturbation n'est créée lorsque l'objet est saisi.

Le professeur William A. Bryan (1903) nous a donné un excellent compte rendu des attaques des frégates sur les fous de l'île Marcus, comme suit :

J'ai déjà mentionné les grandes colonies de fous bruns communs à la pointe nord de l'île. C'est dans les environs de cette colonie que les oiseaux man-o'-war étaient le plus abondants. Ici, ils tendaient une embuscade aux vieux fous et aux oiseaux tropicaux alors qu'ils revenaient de la mer lourdement chargés de nourriture fraîche pour leurs petits. Assis tranquillement à la cime des arbres, ou le plus souvent volant au-dessus de la tête et patrouillant avec acharnement sur l'île, là où les vagues se brisaient sur le récif, ces oiseaux surveillaient la mer pour apercevoir la flotte de pêche de retour de fous. En apercevoir un (parfois composé d'un, parfois de plusieurs individus), jusqu'à une demi-douzaine de haxvks se dirigeraient vers eux à pleines voiles, et sans un instant d'avertissement engagerait un oiseau sans défense dans la bataille. Fondant sur lui de tous les côtés, le secouant de leurs ailes, le frappant de leurs longs becs crochus, volant tantôt au-dessus, tantôt avant, tantôt au-dessus de lui, les faucons confondraient tellement leurs victimes que finalement, sentant que la seule sécurité pour sa vie consistait à lâcher une partie de son stock de fournitures comme une aide pour que ses assaillants se querellent, le fou laisserait soudain tomber l'un de ses poissons, alors qu'un faucon fondrait, plus rapidement que l'œil ne pourrait le suivre, et attraper la nourriture avant qu'elle n'ait touché la vague, puis la prenant solidement dans son bec s'envolerait majestueusement pour nourrir sa propre progéniture toujours attendue. Pendant ce temps, la malheureuse fou a été poursuivie plus loin par les faucons moins fortunés jusqu'à ce que, ref t de sa proie, elle a été autorisée à retourner à ses petits.

Audubon (1840) donne le compte rendu graphique suivant de ses prouesses de pêche :

Là-bas, par-dessus les flots, bondit le brillant dauphin, alors qu'il poursuit les poissons volants, qu'il s'attend à saisir au moment où ils tombent dans l'eau. L'oiseau frégate, qui les a marqués, ferme ses ailes, plonge vers eux, et maintenant en ascension, tient une des petites choses en travers de son bec. Déjà à cinquante mètres au-dessus de la mer, il aperçoit un marsouin en pleine chasse, se lance vers l'endroit, et au passage s'empare du mulet qui s'était échappé de son redoutable ennemi mais maintenant, ayant obtenu un poisson trop gros pour son gosier, il se lève en grignotant tout le temps, comme s'il se dirigeait vers les cieux. Trois ou quatre membres de sa propre tribu l'ont observé et observé son succès. Ils tirent vers lui sur des pignons largement étendus, s'élèvent en de larges cercles, en douceur, mais aussi rapidement que lui. Ils sont maintenant tous à la même hauteur, et chacun alors qu'il le rattrape, le fouette de ses ailes et tire sur sa proie. Voir! on l'a passablement volé, mais avant qu'il ne puisse sécuriser le poisson contesté, il tombe. Un des autres oiseaux l'a attrapé, mais il est poursuivi par tous. De bec en bec, et dans les airs, le poisson tombe rapidement, jusqu'à ce qu'il tombe tout à fait mort sur les eaux, et s'enfonce dans les profondeurs. Quelle que soit la déception ressentie par les oiseaux affamés, ils semblent tout mériter.

Comportement : Le vol de l'oiseau de guerre est une inspiration que l'observateur admiratif est fasciné par l'émerveillement en le voyant et aspire à l'éloquence pour le décrire, mais les mots sont impuissants à transmettre l'impression qu'il crée. C'est la machine volante la plus merveilleuse et la plus parfaite qui ait jamais été produite, avec 7 ou 8 pieds d'étendue alaire, supportant un corps de 4 livres, dirigé par une longue queue en forme de ciseaux. Il n'est pas étonnant qu'un tel avion puisse flotter indéfiniment dans la brise la plus légère. Je n'oublierai jamais une exposition que j'ai vue une fois parmi les Keys de Floride. Nous avions jeté l'ancre pour la nuit près d'une petite clé de mangrove, un lieu de roostang célèbre pour cette espèce, et avons vu qu'il faisait noir avec des centaines d'oiseaux assis sur les arbres bas. Tandis que nous ramions vers lui, ils s'élevèrent tous dans les airs et s'y suspendirent en un nuage dense, aussi épais qu'un essaim d'insectes. Peu à peu ils s'étalèrent, flottant sans le moindre effort sur des ailes immobiles, se séparant en trois grands troupeaux puis en cinq troupeaux. En comptant et en estimant soigneusement les troupeaux, nous avons conclu qu'il y avait entre 1 000 et 1 200 oiseaux au total. Pendant plus d'une heure, nous les avons observés alors qu'ils flottaient au-dessus de nous d'une manière tranquille et digne et s'éloignaient lentement. Parfois, ils semblaient presque immobiles et jamais nous n'avons détecté un battement des longues ailes à moitié fléchies, même si c'était presque calme. Comme des oiseaux peints sur un ciel peint, ils s'évanouissaient dans les ténèbres de la nuit.

Le vol actif de la frégate-oiseau et sa maîtrise de ses pouvoirs sont tout aussi merveilleux que ses navigations passives. Alors qu'il flotte haut dans les airs, presque hors de vue, son œil perçant détecte un morceau de nourriture dans l'eau en dessous avec les ailes à moitié fermées, il tire vers le bas comme un météore, et il mesure sa vitesse et sa distance avec une telle précision que, tout comme il semble qu'il doive plonger comme une flèche tombant dans l'eau, il arrête son élan avec une merveilleuse torsion de ses grandes ailes et ramasse légèrement le morceau de la surface avec son bec sans mouiller une plume. Il se livre à des singeries surprenantes et ludiques dans les airs, effectue une grande partie de sa parade nuptiale sur l'aile et caresse son compagnon aussi gracieusement dans les airs qu'au sol. Il frappe la terreur dans sa victime en s'élançant sur lui à une vitesse telle qu'il est inutile pour lui de tenter de s'échapper au-dessus, sous et autour de lui à volonté, comme s'il jouait avec ses pouvoirs de vol c'est un simple sport pour l'homme-o '-guerre, la frégate rapide, pour dépasser le vol le plus rapide, et lorsque la pauvre victime laisse tomber son poisson, la frégate l'attrape rapidement et, peut-être, le jette en l'air, le laisse tomber et le rattrape comme s'il aimait le jeu .

En planant, que ce soit dans un calme ou dans les dents d'un coup de vent hurlant, les longues plumes de la queue sont maintenues parallèles et rapprochées, et ne sont que légèrement déplacées pour diriger ou équilibrer l'oiseau, mais lors des combats dans les airs, comme les mâles faire, ou lorsqu'ils font la cour ou jouent, ils sont fréquemment ouverts et fermés comme une paire de ciseaux. Les ailes de l'homme-o'war-oiseaux ont été développées au détriment de ses pieds, qui sont très petits et faibles, il peut à peine se tenir sur eux, et peut à peine marcher il ne plonge jamais et est un très mauvais nageur il devient humide et impuissant dans l'eau. Mais dans l'air c'est un passé maître.

Des cris râpeux durs auxquels se livrent les mâles qui se battent, une note de gloussement entendue pendant la saison des amours et un coassement rugueux sont à peu près les seuls sons émis par ces oiseaux car ils sont généralement silencieux. Les pigeonneaux sont souvent assez bruyants dans les roqueries.

On en a déjà assez parlé ci-dessus du comportement de l'oiseau de guerre envers les autres espèces, par lesquelles il est à juste titre redouté et cordialement détesté. Mais il est apparemment parfois mû par des motifs désintéressés envers les oiseaux de sa propre espèce, comme l'incident suivant, rapporté par M. A. W. Anthony (1898a) semble l'illustrer :

À une distance considérable de la colonie a été trouvé un oiseau incapable de voler, et pensant qu'il avait été récemment blessé, et doit nécessairement mourir de faim, où la nourriture n'était pas facilement obtenue par même le meilleur des dépliants, j'ai tué l'infirme et fait un examen de ses blessures. Une aile était desséchée et inutile, de toute évidence, l'oiseau n'avait jamais apprécié son utilisation, bien qu'il soit gras et que son estomac soit bien rempli de poissons volants. Ceux qui connaissent les habitudes alimentaires de Fregata n'ont pas besoin de savoir que toute leur nourriture est obtenue sur l'aile, et un oiseau privé de l'usage de ses ailes mourrait rapidement de faim s'il n'était pas nourri par ses congénères. Les flancs escarpés de San Benedicte ont également rendu impossible pour un ma

-o'-war-bird pour gagner le sommet de l'île S'il est privé de ses ailes. Il était donc tout à fait évident que le retraité n'avait jamais quitté l'île, mais avait été tributaire de la générosité de ses compagnons toute sa vie. De son excellent état, il était évident que même dans cette communauté occupée de milliers, certains d'entre eux trouvaient le temps de nourrir les malheureux. Cette remarquable démonstration de désintéressement altruiste ne semble guère en accord avec son habitude bien connue de manger les jeunes de ses voisins.

Hiver : Le man-'o-war-bird n'est pas une espèce migratrice et réside pratiquement toute l'année dans la vi6inité générale de son aire de reproduction. Mais entre les saisons de nidification, il a tendance à errer loin de chez lui et a souvent été observé ou capturé dans des endroits les plus inattendus, même à l'intérieur du continent. Pendant l'été, l'automne et l'hiver, il est souvent aussi grégaire que pendant la saison de reproduction, surtout dans ses dortoirs nocturnes, où il se rassemble en d'énormes roqueries, fréquentant régulièrement le même dortoir. On peut souvent voir de grands troupeaux d'oiseaux de guerre se reposer sur les mangroves pendant la journée, en compagnie de pélicans, de cormorans et d'autres oiseaux aquatiques. Il est également courant de les voir perchés en groupes sur des bancs de sable, des récifs coralliens, de vieilles épaves ou des structures abandonnées, digérant paresseusement leur nourriture ou attendant un autre repas.

Depuis que l'histoire de vie ci-dessus a été compilée et depuis longtemps que la plupart des observations ci-dessus ont été faites, l'espèce alors connue sous le nom de Fregata ce/U iia a été divisée en diverses espèces et sous-espèces, dont certaines sont sans aucun doute dignes d'être reconnues. Mais plutôt que d'essayer de les discuter ou de les séparer, l'auteur préfère laisser l'histoire de vie telle qu'elle est, car les habitudes de tous doivent être pratiquement les mêmes.

DISTRIBUTION
Aire de reproduction : La forme nord-américaine se reproduit sur certaines îles des Bahamas (Cay Verde, Biminis, Seal Key, Atwood's Key, etc.), Cuba (Puerto Escondido), l'île des Pins, Porto Rico (îles Mona et Desecheo), sonic des Petites Antilles (Guadeloupe, Battowia. Carriacou, etc.), sur les îles au large du Venezuela (Marrarita. Los etc. Los Hermanos, Testigos, ) et dans la mer des Caraïbes jusqu'au Honduras (Little Cayman and Swan Islands ). Les oiseaux se reproduisant sur les îles de l'Atlantique tropical, et dans les océans Pacifique et Indien sont maintenant considérés par certaines autorités comme des espèces ou des sous-espèces distinctes, mais d'autres considèrent les oiseaux qui se reproduisent sur les îles au large de la côte ouest du Mexique (aussi loin au nord que Santa Margarita Island) comme identique aux oiseaux des Antilles. Zones de reproduction protégées à Porto Rico, réserve de l'île Desecheo.

Aire d'hivernage : Comprend l'aire de reproduction et les mers adjacentes, s'étendant vers le nord, plus ou moins régulièrement, jusqu'au nord de la Floride et à la côte de la Louisiane. Les oiseaux qui errent jusqu'à la côte californienne, un

loin au nord comme la baie de Humboldt, peut se rapporter à une, peut-être plus, des formes du Pacifique.

Records occasionnels : Accidentelle aux Bermudes (quatre records). A erré aussi loin à l'est que la Nouvelle-Écosse (Halifax, 16 octobre 1876), aussi loin au nord que Québec (Manicouagan, 14 août 1884) et le Wisconsin (Humboldt, août 1880), et aussi loin à l'ouest que le Kansas (comté d'Osborne, 16 août 1880).

Dates des œufs : Îles Bahama : 21 enregistrements, du 3 février au 11 mai 11 enregistrements, du 3 mars au 16 avril. Au large de la côte ouest du Mexique : 18 enregistrements, du 15 janvier au 1er juin.


Observation de la faune

Les Dry Tortugas ont une histoire naturelle diversifiée et une faune variée à la fois au-dessus et sous l'eau. Des oiseaux aux tortues de mer et aux récifs coralliens, le parc est un paradis pour l'observation de la faune.

Choses à garder à l'esprit

  • Migration de printemps et d'automne – Les Dry Tortugas sont une escale parfaite pour les oiseaux migrant vers et depuis l'Amérique du Sud et du Nord. Si vous êtes venu pour les oiseaux, venez pendant ces moments privilégiés. La migration printanière est la saison préférée.
  • Préserver et protéger – En tant que parc national, toute la faune est protégée. Bien que nous autorisions la pêche dans certaines zones du parc, vous devez toujours vous conformer à toutes les règles et réglementations de pêche fédérales et étatiques.

Tortue de mer nageant sous l'eau

Tortues de mer

Le Dry Tortugas s'appelait à l'origine « Las Tortugas ». C'était le nom espagnol donné à ces îles pour les tortues de mer que l'on trouve couramment nageant autour des îles et nichant sur les plages de sable. Deux tortues marines nicheuses communes dans les Dry Tortugas sont les espèces vertes et caouannes. Lors de votre visite au parc national de Dry Tortugas, si vous avez la chance d'apercevoir l'une des 5 tortues de mer différentes que l'on trouve couramment dans le parc, n'oubliez pas de garder vos distances.

Un poisson sergent-major nageant autour des coraux

Récifs et Poissons

Les anciens récifs coralliens sont à la base des îles Dry Tortugas, surmontées d'un bassin peu profond entouré de récifs coralliens vivants. Des centaines d'espèces d'animaux marins se trouvent juste sous la surface de l'eau. Il est possible d'observer des requins, des tortues de mer, des coraux, des homards, des calmars, des poulpes, des poissons de récifs tropicaux et des mérous Goliath.

Un magnifique oiseau frégate

Des oiseaux

Le parc national Dry Tortugas est une destination d'observation des oiseaux de classe mondiale, en particulier pendant la migration printanière. Près de 300 espèces d'oiseaux ont été repérées dans les Dry Tortugas. Avec quelques espèces comme la magnifique frégate et les sternes fuligineuses, qui ne nichent nulle part ailleurs sur le continent américain, à l'exception des îles des Dry Tortugas. Imaginez 100 000 sternes fuligineuses rentrant toutes à la maison pour se percher sur un petit bout de terre au milieu du golfe du Mexique. Surveillez également les oiseaux de mer pélagiques lors de votre voyage vers le parc. Ces oiseaux marins passent presque toute leur vie au large. With a little luck you may be able to spot such rarities as the elegant White-tailed Tropicbird.


Magnificent Frigatebird

Seasonal Occurrence: Common in summer. Uncommon spring and fall.

Profile by Vicki Stittleburg: With its huge size, long pointed wings, and long deeply forked tail, the Magnificent Frigatebird is instantly recognizable even at long distances. The bird has a 7.5 foot wingspan relative to its body weight, the Magnificent Frigatebird has the largest wing surface area of any bird alive. Males and females look strikingly different males have glossy, black plumage with an inflatable red throat patch and females have blackish brown plumage with a white breast. Juvenile birds resemble adult females but have a variable amount of white on their head and breast.

Frigatebirds mostly feed on fish but will occasionally consume jellyfish and crustaceans. Though capable of swooping down and snatching prey from the water's surface, the Magnificent Frigatebird will often steal prey from other birds. A gull, tern, shorebird, or other bird carrying food is harassed in mid-flight until it drops or regurgitates its meal. Once the food is dropped, the frigatebird swoops down to snatch the falling item before it hits the water or ground. Magnificent Frigatebirds can even take food directly from the bill of another bird in an aerial battle. Because of their swift, soaring flight and marauding behavior, Magnificent Frigatebirds were named after British frigate warships.

Magnificent Frigatebirds are common in the summer and are usually spotted close to the coast. Look for them soaring in the air at the Bolivar Ferry crossing or roosting on pilings in Galveston Bay.

Profile by Maria Hart: The Magnificent Frigatebird is rightfully named due to both appearance and behavior. With a wingspan of 7 to 8 feet and a profoundly forked tail used to steer, they can be seen effortlessly soaring above the open water of tropical oceans with a very seldom flap of their wings. Adult males are entirely black and can be seen with a red gular patch during the breeding season. Females and juveniles have more contrasting coloration as both have a white breast patch. Juveniles also have a white head as well as a light brown wingbar.

Magnificent Frigatebirds primarily forage for fish found within an inch or so of the ocean's surface. Some of their personal favorites include flying fish, tuna, and squid. From time to time, Frigatebirds have been known to pirate fish and other sea life from fellow birds by tormenting them until the unlucky seabird regurgitates their meal. The Magnificent Frigatebird will then delicately swoop down, catching this regurgitation before it hits the water.

During the breeding season, Magnificent Frigatebirds will take a break from their near constant flight to breed in dense colonies on offshore islands, coastal areas, and warm pelagic waters. Females build their nests in mangroves, in the upper canopy of deciduous trees, or in shrubs using sticks and twigs brought to her by the males.

For the most part, Magnificent Frigatebirds are relatively common. However populations have been declining in recent years. This is primarily due to coastal development of breeding habitat. In some areas, primarily in the Caribbean, this species has even been listed as “near-threatened.”

The Magnificent Frigatebird is typically seen over open water along the coast. This makes it a great time to visit Houston Audubon’s Bolivar Flats Shorebird Sanctuary. Keep your eye toward the sky next time you visit!


Where the Gooney Birds are

Mind you, visitors are never supposed to lay a finger on a bird at the National Wildlife Refuge on Midway Atoll in the North Pacific. Then picture if you will a misty 6 A.M. moment, a grassy acre or so and a Brueghelian scene in which 25 people, including me, many of them very middle-aged and not exactly thin, stalk hundreds of clacking albatross, also known as gooney birds, and fill the air with coarse shouts of "Grabber, here!" or "Bander, this way!" The show, presented on a monitored chunk of field beside the U.S. Fish & Wildlife Service (FWS) offices, includes a revolving cast of visitor volunteers like me. Most of them are trained as "grabbers," who work in pairs, pursuing and, if lucky, catching and, if luckier still, gently holding a big fledgling’s head and body so that it can be banded with special pliers that will not harm the bird’s leg. While gooneys won’t budge for a bus trying to make its way down the main street of Sand Island, they are frisky and feisty enough when we try to grab them. They retreat, wings uplifted.

Contenu connexe

Once in hand, the five- to six-pound chicks are warm and scarily insubstantial to the touch. You think at first you might break a wing or a neck while handling them, but in fact they are surprisingly stout and strong. And, yes, they do bite. And throw up on you if they get upset. Crucial advice for future banding participants: before you grab the bird’s body, be sure your partner has grabbed the head. Otherwise, the bird’s sharp-edged bill may leave a minor flesh wound on your hand or arm.

That’s the kind of close encounter with the exotic world of wildlife you might have on Midway Atoll nowadays. The place is little more than three tiny specks on the map of the North Pacific—Sand Island, Eastern Island and microscopic Spit—with a ring-shaped coral reef attached. The name is most famous for a significant air and sea battle fought six decades ago by a handful of U.S. ships and aircraft against a much larger Japanese fleet, which changed the course of the war in the Pacific and perhaps the history of the 20th century. The Battle of Midway, much celebrated in print and film, can still give a lift of the heart, still stir a sense of fate and history. From 1903 until recently, through several hot wars and one cold war, Midway belonged to the U.S. Navy, which helped preserve it from commercial exploitation and public access. Today, cleaned up by the Navy at a cost of $90 million and handed over to the Interior Department’s Fish & Wildlife Service, it is a matchless national wildlife refuge. Happily, for the first time it can be visited by the public—though at a price and in strictly limited numbers. Every Saturday one Aloha Airlines flight drops off—and picks up for a 1,200-mile return to Honolulu—about a hundred passengers, that being all the visitors that refuge rules permit at a time.

The visitors find a fantasia of airborne and seaborne creatures in a habitat about the size of a small college campus. They discover, too, a 1950s naval air station preserved as if it were a museum and now operating as a cozy hotel. Busily caring for the islands, monitoring, studying and explaining the creatures and the history is a shifting group of FWS people, field scientists and lecturers, as well as volunteers young and old, mostly willing to let you lend a hand. The FWS believes students, scientists and environmentally inclined visitors should be exposed to the wonders and challenges of its unique refuge. But on its meager budget the FWS could never maintain Sand Island’s airstrip or its harbor facilities, or bear the cost of servicing the incoming flights, arranging weekly courses in "observational biology," or lavishly housing and feeding visitors. That is handled by a new company, the Midway Phoenix Corporation, one-half of an admirable experiment in partnership between government and business.

Albatross own the islands

On Sand, Spit and Eastern islands’ lonely beaches, about three score and five Hawaiian monk seals, some of the rarest of sea mammals, occasionally haul out. Offshore, big green sea turtles row slowly by under your boat. As a paying volunteer, you might also motor out into the lagoon to help monitor spinner dolphin behavior with biologist Susan Rickards of the Oceanic Society, the San Francisco-based ecotourism operator that runs research expeditions on Midway. Unlike their cousins, the familiar bottlenose, spinners tend not to adapt well to captivity, and only a few have been successfully tagged, so there is still much to learn of their biology. For years, Rickards and others have headed out to photograph individuals and groups and study behavior she keeps track of more than 200 animals by their individual markings, such as serrated dorsal fins or circular scars left by the small sharks known as cookiecutters. As we near the reef, one of the large, three-toned dolphins explodes straight toward the sky, spinning as it rises more than its length out of the water before smashing back down into the sea. Then, almost impossibly, it jumps and spins twice more—all three jumps in quick succession.

Still, it’s the birds that are the main draw on Midway: hundreds of thousands of seabirds call these islands home. White terns with black shoe-button eyes are everywhere, along with 16 other species. All the birds are spectacular, particularly the great frigate bird and white-tailed tropicbird. A few bear comic names, such as masked booby and bristle-thighed curlew. And Midway is also thick with what I have mainly come to see—the albatross. More than 400,000 nesting pairs of Laysan and black-footed albatross return to the atoll every November to breed.

In a very real sense it is the albatross who own the island. Albatross travel thousands of miles every year over the open ocean but always come back to nest, rarely more than a few feet from their previous nesting site. The banding that goes on here bears this out. Recently banders caught a black-footed albatross first tagged on Midway in 1958. Because they are so faithful to a single site, year after year, it is also easy for people to grow attached to them. When I talked with Linda Campbell, a Navy brat on Midway in the 1960s, she fondly recalled that about 25 albatross pairs nested on her chief petty officer father’s small lawn the pair closest to the front door, nicknamed Gertrude and Heathcliffe, were regarded as the family pets.

On Midway, it is not shifts in weather that determine the seasons but the comings and goings of gooney birds. "Summer isn’t summer," explains field biologist Heidi Auman, "it’s the bird window"—the Midway term for the period from August to late fall when all the albatross are gone from the atoll. (Auman worked eight years for Midway Phoenix as "academic liaison," serving as island guide, lecturer and mentor. She has since left.) She says that the absence of albatross at first is a relief. You can bike without slaloming, drive a golf cart with no thought of causing injury. "People get to mow their grass," she says. "The place begins to look like a 1950s suburb." But then they start to miss the birds. Betting pools spring up about the exact day and hour when the first returning albatross will land. "November isn’t fall," she says. "It’s when they come back. First one, then a handful, then a dozen. Suddenly, one day the sky is raining albatross. Yowling and mewing and courting. There’s so much noise we couldn’t hear each other to have this conversation."

Auman meets our flight, a plane full of book-laden high school teachers, a group of professors, mainly biologists, plus a contingent of fishermen and divers. She joins the short bus ride to our barracks—quarters that Midway Phoenix has spent a lot of money providing with some hotel comforts. They’ve even hired French chef Alain Sacasas and built an elegant restaurant where he cooks breakfasts and dinners. Everyone on the island eats lunch at the former Navy mess hall.

Except for a bus and a few other utility vehicles, Midway is mostly unafflicted by the internal combustion engine locomotion is on foot, bike or quiet, rentable electric golf cart. Because of the wildlife, no cats or dogs are allowed on Midway. There are no rats, either they were exterminated by the departing Navy. Along the way, up streets with names such as Radford and Halsey, arriving visitors see neat white "Navy" buildings, a theater, a mall, tall shade trees, flowering plants and married officers’ houses now used for staff.

Lords of the air, jesters of the land

It is slow going to Charlie barracks—which once served as bachelor officers’ quarters (BOQ). Our bus has to zig and zag to avoid what look like a million albatross chicks wandering around the lawns and streets. I have always entertained a vague notion of the albatross as lord of the air, able to glide for days on superlong, motionless wings, gracefully sweeping to the far ends of the earth. It’s a jolt to see these gawky creatures, not inclined to get out of the way, which is part of the reason why they’ve earned their goofy nickname. They simply carry on as if impediments such as buses, bikes, golf carts, aircraft and even human beings don’t exist. At the command "Get ready to move birds," two husky "bird movers" leap down and gently begin lifting fledglings off the road.

Only one island event is required of all visitors: a formal FWS briefing about ground rules in what once was the base theater. Officially, Midway is a refuge, not a resort, and the jargon in the lecture mainly concerns "compatible wildlife-dependent recreation." This is a challenge to all hands because it involves a more or less cheek by jowl mix of wild creatures and curious human beings. Midway’s sacred cow is the Hawaiian monk seal. This animal once numbered in the tens of thousands, but the population dropped precipitously as humans hunted it relentlessly for meat and pelts. Despite present international protection, the monk seal has dwindled to only about 1,400 individuals worldwide.

Monk seals are so fearful and reclusive that the sight of a human being on a beach could stop a female from coming ashore to bear her pup. Should you see one on a beach, the FWS lecturer says, "stay at least a hundred feet away. Even if they’re covered with flies and look dead." The only hope for the species lies here on Midway and on a string of small refuge islands that dot the Pacific between here and Honolulu. The U.S. Fish & Wildlife Service is very proud of the 14 pups born on the atoll last year and the 11 more this year.

Because of the monk seals and nesting birds, the whole of Eastern Island is off-limits to people, except for a once-a- week "walk and talk" visit in a landing craft with a drop-down bow like the ones familiar in World War II. Eastern is a desolate place. The revetments and pillboxes have been abandoned to nature. The battle memorial is maintained, however, and the weeds pushing up through the jigsaw cracks in the tarmac are cleaned up once a year. In the noon heat the air boils with the cries of thousands of swirling terns. But anyone who wants to summon Midway’s wartime past, or try to imagine how exposed the island’s defenders must have felt 59 years ago, should probably start here. In June 1942, Eastern, not Sand, served as Midway’s airstrip.

The screeching and mewing of birds has replaced the roar of planes

On this day I am with the biology professors, and toward the end of the ruined runway, we come abreast of a huge, treelike clump of beach heliotrope, its gnarled branches covered with squawking, squabbling birds. This has nothing to do with birds of a feather flocking together it is like an avian Christmas tree hung with different species, most notably a few male great frigate birds, identifiable by the red-balloon sacs at their necks, which they inflate to attract females. Birds are not only on the bush but deep inside. It gives off a drowsy hum of bird noises, almost loud enough to drown out the click of cameras and whir of videotape as the professors collect exotic images to stir the interest of their science students back home.

My ear is tuned to the memory of aircraft launching from my carrier off Okinawa at the end of World War II, and the howling thunder of radial engines and prop-driven planes revved up for release to the sky. On June 3, 1942, there were a few B-17 bombers on Midway. They were sent off in the predawn, so as not to be destroyed on the ground like the B-17s under Gen. Douglas MacArthur’s command the previous December in the Philippines. Later that day nine bombers flew an attack mission. Their target: a huge Japanese invasion fleet several hundred miles offshore, no one knew exactly where. Some found elements of the Japanese Navy, dropped bombs from on high but scored no hits. Midway-based Marine dive-bombers tried, too, but with little success.

Midway had 28 outdated fighter planes, which did not fly cover for the dive-bombers. They were kept on the atoll to fend off more than 90 carrier-based enemy bombers that attacked the next day with plenty of agile Zeros to protect them. When the Japanese raid ended, a hundred-bed hospital, plainly marked with a red cross, was demolished. Also, the chapel, the powerhouse, several radar installations, the hangars, barracks and row on row of tents were lost in smoke and ruin. More than half of the American fighter planes were shot down.

Despite much bravery displayed, Midway Island’s contribution to the battle that bears its name may seem marginal. In a battle, though, nothing stays simple except who won. Some small ironies of war apply here. Except in numbers of planes, the three American carriers and their escorting cruisers and destroyers patrolling northeast of Midway were overwhelmingly outnumbered by the Japanese fleet to the northwest. In fact, the attempt to keep Japan from taking Midway and making the Pacific a Japanese lake was desperate the U.S. carriers were able to try it only because America had broken a Japanese code and knew what the Japanese fleet intended—but not precisely where it could be found.

And the course of history was changed

It was a crucial radio message from one of Midway’s patrolling PBYs, which glimpsed enemy ships around 6 A.M. on the 4th, that gave the searching carriers the initial range and bearing that they needed. Moreover, the island’s effort at defense had been fierce enough that the Japanese decided to make another strike before the invasion. As a result, when the American dive-bombers and torpedo bombers struck, the Japanese carriers had planes on deck and below being loaded with bombs and gasoline. When they were hit, the explosive damage was tremendous. In a few minutes, while Japanese defenses relentlessly shot down the U.S. torpedo bombers, the unnoticed dive-bombers plummeted to sink three Japanese aircraft carriers. A fourth was sunk later. Thus Midway was saved from the Japanese, and the balance of power in the Pacific changed forever.

American involvement with Midway Atoll goes back well before those dramatic moments during World War II. It began July 5, 1859, when the uninhabited "guano" island, laden with bird droppings used for fertilizer back on the mainland, was claimed by one Captain Middlebrooks for the United States.

In 1903, the year Teddy Roosevelt created the first wildlife refuge—three-acre Pelican Island on the east coast of Florida—he sent 21 Marines to Midway, largely to protect the albatross from marauding Japanese. That same year the first round-the-world cable and wireless company put a station on Midway and erected five handsome houses, eventually importing 9,000 tons of topsoil full of alien seeds, and planting nonnative trees and flowers.

When the cable company came, only a few thousand albatross pairs lived on Midway, but the population did recover. They stayed there with the U.S. Navy through the 1930s, when it created a forward-area base on the atoll. And thousands of them watched as the big flying boats, the Pan Am Clippers, landed in Midway’s lagoon during the late 1930s, carrying rich and sometimes famous passengers on their way to Asia. The gooneys managed to survive not only the Japanese attack in 1942 but the Navy’s attempt to keep runways clear from the 1940s to the 1970s. During this period, the Navy killed more than 50,000 birds with bulldozers and flamethrowers to keep them from flying into their early, underpowered jet aircraft and causing crashes.

The number of albatross held more or less steady until the population began climbing in the mid-1960s and through the 1970s. But modern times brought new kinds of problems. When feeding on the surface of the ocean, they collectively gulp down—and later throw up if they aren’t killed by them—thousands of plastic cigarette lighters mistaken for squid. Behind the Oceanic Society’s research office on Sand, seven large cartons overflow with stuff from gooney bird stomachs. Not only are there lighters, but plastic pencils, spools, toy tops, hairpins, combs, tiny lightbulbs, even a small radio tube from the days before transistors.

Time to fly or die

On Midway, late June or early July is shocking for any visitor who harbors any lingering romantic notions about the albatross. It’s been seven months of hard work, and most albatross parents are returning to the nest just once every two to three days. They are waiting for that moment when the chick is gone—out on its own. For the thousands of gooney bird fledglings, each day more assailed by heat, thirst and hunger, the time has come to fly or die. Or at any rate get the squid that provide them with life-giving food and drink. Fortunately, more than 90 percent will make it.

At this stage they are at their gooneyest, with their comical, intense, nearly cross-eyed look, enormous triangular feet, huge wings and long bills. In the process of shedding the thick gray down from their heads and necks, they acquire ridiculous hairdos. Initially, this can put you in mind of bewigged English magistrates or Cyril Ritchard playing Captain Hook. Later, if their from-the-top-down shedding is balanced left and right, they wear sideburns.

You start out by simply wanting to cheer them on their way, especially when they flail at the air with outsized wings. Standard flight exhortations run to "Go! Go! Go!" or "Get with it, buddy!" One gray dawn, while watching some young birds perched on a seawall flapping but not flying, a teacher from Hawaii, who has raised four sons, bursts out, "There’s breakfast out there! Don’t you want your breakfast?"

As the days grow hotter, with no breeze or rain, the birds are even less mobile. We want to help them. If they move at all in the heat now, it is mostly to shuffle into a nearby patch of shade. Outside my window in Charlie barracks, a row of ten have edged into the slender shadow of a single telephone pole. But most birds just sit there waiting as the sun burns down upon them.

Why don’t they move at least a bit farther in search of shade? I wonder. Unhappily, their biological makeup prevents them from straying too far away from the spot where they were born, the location to which their parents have brought them food for months on end. Each afternoon when the sun is at its hottest, a curious and unsettling spectacle presents itself on the island’s largest expanse of grassy field. The space, lined on its eastern side with tall ironwood trees, is vastly larger than Yankee Stadium. Evenly spaced at about five-foot intervals, legions of fledgling albatross are stationed there, motionless. Many hundreds of them face away from the sun in concert, like a field of the faithful praying toward Mecca. The tips of their huge feet are protected from the sun’s heat by their bodies and raised off the ground for better circulation. Birds fairly close to the trees have gravitated into broad strips of shade. There is plenty of room for more, but the multitudes do not stir.

The gooney dances to get the girl

Nothing can be done, of course. There are too many. Up to a thousand a day are dying and are picked up in the wee hours and hauled to the incinerator. "This is not Disneyland," Heidi Auman has said. "Mother Nature takes its course here, and it’s survival of the fittest. It has to be that way." Still, like many other softhearted visitors, and many island dwellers with lawns, I decide to use a hose, in this case the one attached outside Charlie barracks for rinsing sandy feet, to give a quick sprinkle to the dehydrated fledglings nearby.

Fledglings that fly this spring, if they live, will spend two to seven years at sea before returning to Midway to find a mate. Whereas the great frigate bird and sooty tern stay aloft the whole time because their feathers are not weatherproof, the albatross spends as much as half of its time floating on the surface of the ocean, preening, resting and feeding. Albatross don’t breed until they are 8 or 9 years old, the average life expectancy of most songbirds. Why albatross and all other seabirds exhibit what ornithologists call "deferred breeding" remains one of the biggest mysteries in the biology of these animals.

When the albatross return home from their extensive wanderings, they look for a mate and practice an elaborate head-bobbing courtship dance. While the dance looks absurd and quite gooney, it provides a critical function: each bird is making sure that it is in sync with its potential mate. Albatross and other seabirds share an unusual trait—males and females split the duties involved in incubating the egg. Over a period of a month or two, the albatross pair must coordinate their comings and goings so the egg is protected from the hot sun. Should one parent stay away too long or both become hungry at the same time, the egg could be in jeopardy. Individual variations exist among birds, just as they do with humans, and if the parents are not on the same schedule, then problems will occur. "The level of communication that goes on between the couple," says Smithsonian research associate Elizabeth Schreiber, "is truly remarkable. Somehow they can discover their compatibility quite accurately during a series of courtship dances. Once they’ve selected a mate that works, the two will remain together for life, which can span more than 50 years."

Albatross are the islands' soul

After the egg hatches, around mid-January, the parents make many trips to sea to feed the chick. Recently, a small telemetric device fastened to a foraging Laysan parent from an island near Midway revealed that it had flown nonstop for 4,000 miles in search of food for its chick. Research using telemetry reveals that albatross don’t wander aimlessly, but instead are careful students of the wind and currents and where the fish are. The albatross digestive system includes a device like those that dairymen use to separate cream from milk. It takes fresh squid and processes it into two separate compartments, one for nourishing oil and the other for everything else. The energy-rich oil is stored to be fed to chicks back at the nest, while the rest is digested by the adult. The returning father or mother regurgitates breakfast in the form of a ghastly gray gruel. Spring isn’t spring here, it’s fledging time.

Today, Midway’s 400,000 nesting pairs represent 70 percent of the world’s Laysan population they are by far the most numerous albatross species. Many of the 20 other species are not thriving. One reason is relentless and general—decrease in habitat. Read increase in people. Another is cruel and specific: longline fishing. Black-footed albatross particularly strike too often at baited hooks and drown.

Like the globe itself, the ancient atoll and its gooney birds are a marvel of design. They are also an evolutionary treasure, paradoxically preserved of late by war and military occupation. Heidi Auman puts it well: "Here the life force is right in your face. Albatross are the island’s soul."


Age of steam

Vessels classed as frigates continued to play a great role in navies with the adoption of steam power in the 19th century. In the 1830s navies experimented with large paddle steamers equipped with large guns mounted on one deck, which were termed "paddle frigates".

From the mid-1840s frigates which more closely resembled the traditional sailing frigate were built with steam engines and screw propellers. These "screw frigates", built first of wood and later of iron, continued to perform the traditional role of the frigate until late in the 19th century.

Armoured frigate

From 1859, armour was added to ships based on existing frigate and ship of the line designs. The additional weight of the armour on these first ironclad warships meant that they could have only one gun deck, and they were technically frigates, even though they were more powerful than existing ships-of-the-line and occupied the same strategic role. The phrase "armoured frigate" remained in use for some time to denote a sail-equipped, broadside-firing type of ironclad.

Towards the end of the 19th century, the term "frigate" fell out of use. Vessels with armoured sides were designated as "battleships" or "armoured cruisers", while "protected cruisers" only possessed an armoured deck, and unarmoured vessels, including frigates and sloops, were classified as "unprotected cruisers".


Today in Aviation: Qantas’ First First Flight across the South Pacific

MIAMI – Today in Aviation, a Qantas Airways (QF) flying boat service commenced a survey flight from Sydney to Valparaíso via Easter Island in 1951. This marks the airline’s first flight across the South Pacific.

Before pioneering an air route from Sydney to Valparaiso, Chile, with the Catalina Flying Boat ‘Frigate Bird II’, Captain Patrick Gordon “Bill” Taylor (later Sir P.G. Taylor) was involved in a variety of other important and nerve-wracking aerial adventures. Taylor was the right man for the job.

Photo: Powerhouse Museum

The Qantas Flying Boat ‘Frigate Bird II’

The Catalina is a twin-engined high-winged monoplane flying boat with retractable wing tip floats built by Boeing Aircraft of Canada Limited starting in 1944. It features an almost cantilevered wing mounted above a shallow but broad hull on a central pylon housing the flight engineer.

The wing has a rectangular center section and tapered outer stressed-skin all-metal panels, though the ailerons and trailing edges are fabric-skinned. A unique feature is the wing-tip floats, which are mounted on pivoted frames that can be retracted electrically so that in-flight the floats form the wingtips. The hull is also all-metal, with a broad semicircular upper surface.

The power plant of the Boeing flying boat comprises a pair of two-row Pratt & Whitney Twin Wasp engines neatly cowled on the center section with cooling gills. The engines drive Hamilton variable-pitch propellers. The aircraft’s physical dimensions are 5500mm (h) x 31700mm (w).

P.1543/12

VH-ASA Flight Crew

As a result of the Captain’s experience, Taylor had been granted permission by the Australian government to conduct a survey flight in order to establish a commercial air route. Taylor was given the option of choosing an aircraft, and the Catalina PB2B-2 was the best option.

The aircraft was named ‘Frigate Bird II’ and given the Civil Registration VH-ASA. The ASA was chosen especially to stand for Australia-South America.

According to research conducted by the Museum of Applied Arts & Sciences, Captain Taylor was accompanied by Captain G.H. “Harry” Purvis (First Officer), E.D. “Blue” L’Huillier (Engineer), Angus Allison (Radio Officer and Bowman), and Sydney Morning Herald Journalist Jack Percival (Official Correspondent and Executive Officer).

Photo: Powerhouse Museum P.1543/142

The Flight

Before heading east to South America, the ‘Frigate Bird II’ flew to Grafton, NSW, and landed on the Clarence River. Noumea, New Caledonia Lauthala Bay, Fiji Satapuala Bay, Samoa Aitutaki, Cook Islands Papeete Harbour, Tahiti Mangareva, French Gambier Islands and Easter Island were all visited by the Bird II.

The refueling stop on Easter Island was critical for the aircraft. The crew had to land on the open sea because there was no sheltered area for take-off, posing a significant danger for an overloaded plane. There was a hurricane, there were freak swells, and all three anchor ropes were cut, not to mention Captain Taylor being swept overboard.

At last and with the aid of JATO (jet-assisted take-off) rockets, the crew was able to sail the ‘Frigate Bird II’ around the island like a cruise and eventually take-off.

Photo: Powerhouse Museum P1543/183

The Touchdown and Return Flight

The Frigate Bird II, escorted by a Chilean Air Force Catalina, arrived in Valparaiso, Chile, on March 26, 1951. It touched down at Quintero Air Force Base, where the crew members were greeted warmly by Chile’s President and Air Force officials.

After completing its diplomatic mission and establishing an air connection between Australia and Chile, the type departed after nine days in the South American country.

The crew arrived in Sydney on April 21 to a large reception after a similarly eventful return flight. The ‘Frigate Bird II’ was later presented to Captain Taylor as a gift by then-Prime Minister Robert Menzies in honor of the pilot’s exploits and pioneering career.

Featured image: The Frigate Bird II. Photo: Powerhouse Museum. Article source: “The Frigate Bird II and her Captain Revealed” Museum of Applied Arts & Sciences.


It is easier for a frigatebird with a 7.5-feet wingspan to go through the eye of a needle than for it to be identified straightaway — unless you answer to the name of David James. Accounts abound of how this Australia-based pelagic-birds expert has puzzled out the identity of many windblown frigatebirds recorded in India.

In 2017, a frigatebird photographed by Vivek Puliyeri as it winged for a few fleeting moments near the IIT-Madras campus, was identified by Dipu Karuthedathu as a Lesser Frigatebird. Though himself a maven in pelagic-bird identification, Dipu would still run it past David, who confirmed it as a second-cycle Lesser Frigatebird. Vivek’s eBird entry of this sighting on December 24, 2017, details the whole process from sighting to identification and finally confirmation.

A Lesser Frigatebird sighted at Beypore in Calicut on March 28, 2015. Photo: Naveenlal Payyeri

And recently, David James was called upon to confirm the species of four frigatebirds sighted at Valmiki Nagar by Vikas Madhav Nagarajan, close on the heels of Cyclone Nivar making landfall. David gave his vedict: Two of them were Great Frigatebirds and the other two, Lesser Frigatebirds.

Identifying frigatebirds blown inland, in India, is seldom as effortless as a wind current-assisted flight in the skies, thanks to three factors. Every year, frigatebird sightings off the Indian coast can be numbered on one’s fingers, and therefore, many trained pairs of eyes are not around to spot the subtle differences that set two species apart. So, usually, there would be a significant time lag between sighting and confirmation.

A Lesser Frigatebird sighted on December 12, 2016 in Mylapore. Photo: Rama Neelamegam | Photo Credit: Rama Neelamegam

Next comes an intrinsic factor: From their juvenile to adult stages, the three species of frigatebirds are similar, converging on major points. As these birds usually glide in and out of sight in a few swift seconds, usually thrust forward by a cyclone-induced gale, photographs can often miss features that accentuate the points where they diverge.

“Frigatebirds are big-sized birds, really bigger than the eagles that we see,” begins Dipu, adding that they have a minimum wingspan of around two metres.

A Great Frigatebird sighted at Valmiki Nagar on November 26. Photo: Vikas Madhav Nagarajan

Dipu elaborates: “They take many years to actually get to the colours and plumage and pattern that stay constant. They typically take four cycles and with every cycle they replace their feathers over a matter of a few months. By the fourth cycle, they will have a plumage that is close to adult plumage, and by the fifth cycle, they will have adult plumage. In adulthood, the colours and patterns do not change. The long process of growth to adulthood introduces many complex plumages. In juvenile plumage, all of them look very similar.”

  • Lesser Frigatebird would be smaller than Great Frigatebird
  • Christmas Island Frigatebird is the biggest of the three
  • Every year, 10 to 15 frigatebirds could be sighted across India
  • Two out of these 15 birds could be Christmas Island Frigatebirds
  • Frigatbirds and other pelagic birds can rest on the flight
  • In flight, they spend considerably lower energy than land birds

Dipu underlines that there are three species each with many variations based on changing plumages in the non-adult stages for birders to wrap their heads around.

So, to bridge the knowledge gap in the understanding of frigatebirds, in 2015, a group of pelagic-birds experts — Dipu et all — came up with a compilation of frigatebird sightings in India, for the November 2015 issue of Indian Birds.

The work is credited to Dipu Karuthedathu, David James, Aneesh Sasidevan, Mymoon Moghul, Prasanna Parab, S. S. Davidson, Sakthi Manickam, Vijayalakshmi Rao and Vineeth M.

By documenting sightings of critically-endangered Christmas Island Frigatebirds, the compliation also sought to overturn the misplaced notion that only the Great Frigatebird and Lesser Frigatebird occurred in India, Dipu points out.

  • Dipu Karuthedathu talks of a group of pelagic birding enthusiasts who undertake mid-sea birding trips from the Western and Eastern coasts of India to study pelagic birds. They are from various walks of life, glued together by their fascination for pelagic birds. For instance, Dipu is himself an IT professional from Bengaluru.
  • “It all started back in 2010, when we did a pelagic trip into the Arabian sea in fishing boats, with the help of Kerala’s Fisheries Department, the Coast Guard and other organisations, to see seabirds,” begins Dipu.
  • Their fascination for these birds is rooted in the fact that these birds find the sea largely self-sufficient, and depend on land — remote islands, from an Indian point of view — for breeding. On the very first trip in 2010, Dipu says they “managed to see a couple of species, which deepened our interest in pelagic birds”.
  • He continues: “Since them, we have done many mid-sea trips for pelagic birdwatching from many parts of India, including Kerala, Karnataka, Goa and Tamil Nadu. These trips have been supported by various organisations. From Chennai, we have done many pelagic birdwatching trips, with the assistance of Subramanian Shankar, who is into pelagic birdwatching. From these trips, we have good data about pelagic birds on the Eastern coast.”

“Before that compilation, we mostly had records based on some washed-out birds as specimens. That was the first time we had done a compilation based on sightings. There was the notion that only Lesser and Great Frigatebirds were showing up in India, because those were the specimens that were collected,” he explains. No matter how seasoned, birders can easily misread features of frigatebirds as seen in hurriedly-snapped images. During Cyclone Vardah, Rama Neelamegam knew her camera had to move like greased lighting, around 3.30 pm on December 12 in 2016, to capture a windblown frigatebird that zoomed past her terrace in Mylapore. “From the record shot I had taken, it was later identified as a Lesser Frigatebird,” says Rama.

When Vikas sighted four frigatebirds, on the morning of November 26 this year, he had a sense of the birds being pushed. It was around 7.30 a.m., and the winds had slowed down, but not to a breeze, recalls Vikas. “They would have been in the 60-70 kph range.

There were four frigatebirds together, flying along with a few Brown Noddys and Bridled Terns. There would have been 11 birds, and they were being carried along the coast.” A study of the images he managed to click showed they were Lesser Frigatebirds and Great Frigatebirds, two each.


Fregata magnificens Mathews, 1914

(Fregatidae Ϯ Ascension Frigatebird F. aquila) French mariners&rsquo name Frégate for the swift, rapacious frigatebirds < frégate frigate, warship (originally based on Italian fregata, etymology unknown) "95. FRÉGATTE. Fregata. < Le bec long et très-crochu vers son extrémité." (de Lacépède 1799) "Fregata Lacépède, Tabl. Ois., 1799, p. 15. Type, by subsequent designation, Pelecanus aquila Linné. (Daudin, Hist. Nat. Buffon, ed. Didot, Quadr., 14, 1802, p. 317.)" (Peters 1931, je, 95).
Var. Fregatta, Gregata.
Synon. Aquilus, Atagen, Parvifregata, Pelecanus, Tachypetes.

● German Fregatte frigate (and other European equivalents (see Fregata)) (syn. Fregetta grallaria, syn. Fregetta tropica).
● ex “Hirundo americana” of de Rochefort 1658, and “Fregata marina apus, subtus alba, superne nigra” of Barrère 1745 (syn. Pelagodroma marina).

L. magnificens, magnificentis splendidly < magnificus grand < magnus super facere to make.


Can UAV Designers Learn From Soaring Birds?

How do frigate birds—seabirds with a 7-foot wingspan—stay aloft for months at a time? Their gliding prowess has been documented for hundreds of years by such varied observers as Christopher Columbus and Walt Whitman. But exactly comment the birds accomplished this feat remained largely unknown until now. A new study by Henri Weimerskirch (of the Chizé Centre for Biological Studies in Villiers en Bois, France) and colleagues may help explain how the frigate bird remains airborne for extended periods. This could be of interest to UAV builders, if they can apply lessons from the birds’ flight to their designs.

The team studied frigate birds on Europa Island in the Mozambique Channel between 2011 and 2015, equipping nearly 50 of them with solar-powered transmitters to track their movements. The scientists wanted to determine how the birds completed their long migrations over oceans without landing (their feathers become waterlogged if they settle on the sea’s surface). In particular, they wanted to know if oceanic thermals allowed the birds to remain airborne for long periods.

The study, published in this week’s issue of Science, found that while adult frigates remained aloft for up to 48 days, juveniles spent even longer—more than two months—on the wing. And both groups achieved this feat with low wing-beat frequencies—meaning mainly through soaring—which would conserve energy.

The birds’ flight paths, say the authors, showed that “when soaring, the frigates used circling movements to soar in thermals below cumulus clouds where rising air creates updrafts.” The birds drift with the wind while climbing, but while gliding, they speed up by using side winds. “The resulting movement,” says the team, “is a complex zig-zagging, roller-coaster movement.”

Interestingly, the presence of cumulus clouds could be determined from the birds’ behavior, say the authors. “An ascending flight without or with little flapping of wings can only be made with support of an ascending air current. At sea an ascending air current can only exist in a thermal below a cumulus cloud. Thus, it can be concluded that there is a cumulus cloud where the bird performs an ascending flight, when birds climb without flapping their wings. Soaring outside but close to the clouds would not be possible because of the downdrafts occurring in the near vicinity of the cloud-edges.”

Both frigate birds and glider pilots use cumulus clouds as indicators of thermals, say Raymond Huey and Curtis Deutsch, in a separate article in Science. But whereas glider pilots typically avoid soaring in clouds (due to Visual Flight Rules), frigate birds “use these clouds to gain altitude and thus to glide extra distance.”

We wonder if this new information might help UAV designers: If a UAV were fitted with sensors that could indicate the presence of a cumulus cloud, perhaps it could use the cloud cover not only to hide, but to gain altitude and coast until finding another thermal.


Voir la vidéo: The Painted Bird (Mai 2022).